Markučių dvaro muziejus kviečia vėl susitikti tradicinėse vasarinėse kulinarinėse dirbtuvėse! Šį kartą susipažinsime su vienu iš labiausiai mėgstamų ir mums visiems, atrodytų, gerai pažįstamų patiekalų – balandėliais. Ar tikrai viską mes žinome apie tai, kaip, kada ir kur jie pirmą kartą atsirado ir ant kieno stalo?
Kviečiame sekti šio patiekalo keliu, receptą praturtinančiu įvairiais ingredientais, sužinoti jo populiarumo net aukštojoje virtuvėje priežastis, pasimokyti armėniškos tolmos, rumuniškos sarmale, graikiškų dolmades ir, žinoma, mūsų balandėlių, lenkiškų gołąbki bei rusiškų golubcy gaminimo subtilybių. Išsiaiškinsime ir šio patiekalo, Rytų Europos dvaruose XIX amžiuje tapusio sočios, bet ne per daug įmantrios vakarienės ir šeimininkų svetingumo simboliu, pavadinimo kilmę.
Kartu paruošime kelių rūšių balandėlius su skirtingais įdarais, mokysimės jų troškinimo paslapčių, bendruomeniškai šnekučiuosimės, dalinsimės šeimos istorijomis ir, žinoma, mėgausimės savo darbo vaisiais - ragausime pagamintus patiekalus!
Laukiame Jūsų Markučių dvaro muziejuje rugpjūčio 17 d., 12:00 val.
Renginio bilietas– 5,00 €.
Vietų skaičius ribotas.
Būtina registracija: renginiai@markuciudvaras.lt.