Pagrindinis Renginiai Senojo dvaro tradicijos Kulinarinės dirbtuvės „Vasara dvaro virtuvėje: virtinukai, pierogi, vareniki“

Kulinarinės dirbtuvės „Vasara dvaro virtuvėje: virtinukai, pierogi, vareniki“

nuotrauka - ant virtuvės stalo ingredientai, virtinukai ant lentos

Edukacijos ir degustacijos metu lipdysime įvairių rūšių virtinukus, bendruomeniškai šnekučiuosimės, dalinsimės šeimos istorijomis ir sėkmingais receptais.

Nuostabus patiekalas, kurį turi beveik visos pasaulio tautos. Na, bent jau Europos ir Azijos tikrai. Skiriasi tik pavadinimai, forma ir pateikimas prie stalo. O pagrindiniai ingredientai yra miltinė tešla ir įdaras, kuris yra po ranka: mėsa, grybai, varškė, daržovės, aguonos ir ...žinoma uogos.

Iš pirmo žvilgsnio nieko ypatingo, viskas paprasta, bet pas kiekvieną virėją jie išeina skirtingi ir skanūs, paragavęs, sustoti negali.

Liepa yra uogų metas.

Ar seniai minkote tešlą? Ar turite savąjį šeimos receptą iš pirmųjų rankų, kuriuo norėtumėte pasidalinti dirbtuvių metu? O gal tai būtų pirmas Jūsų rankomis sulipdytas virtinis? Pavadinkime jį „Markutiškių vasariškas“.

2024 m. liepos 14 d. 12 val. kviečiame į kulinarines Markučių dvaro dirbtuves. Lipdysime, bendruomeniškai šnekučiuosimės, dalinsimės šeimos istorijomis ir sėkmingais receptais.

Kalbėsime lietuviškai, lenkiškai, rusiškai, gudiškai, ukrainietiškai bei versime į visas prieinamas tuo metu kalbas.

Dirbtuvių trukmė iki 2 val.

Renginio bilietas – 5,00 €.

Vietų skaičius ribotas.
Būtina registracija: renginiai@markuciudvaras.lt.